Четирима футболни национали на Куба изчезнаха преди световната квалификация срещу Канада от група "С" на зона КОНКАКАФ.

Островитяните пристигнаха в Торонто с група от 15 играчи, но в тимовия лист за мача бяха записани само 11 имена, които участваха в срещата без смяна.

Старши треньорът Александър Гонсалес призна, че четирима играчи са напуснали отбора, като допълни, че единият от тях е болен, но не даде повече подробности.

"Като повечето кубински спортисти, които пътуват по света, те също следват американската мечта. Трудно е да ги опазим. Тежко е за отбора и за мен да коментирам този въпрос", обясни Гонсалес.

Канада спечели мача с 3:0 с голове на Тусейнт Рикетс, Уил Джонсън и Дейвид Едгар.

В група "А" САЩ постигна драматична победа над Антигуа с 2:1 като гост. Еди Джонсън вкара двете попадения за американците, включително и победното в последните секунди на мача.

В група "В" Мексико разби Гвиана с 5:0 като гост и с пълен актив от 15 точки си осигури място в следващата фаза на квалификациите. Любопитното е, че възпитаниците на Хосе Мануел де ла Торе стигнаха до успеха с пет попадения в рамките само на 8 минути. Андрес Гуардадо, Орибе Пералта, автогол на Чарлс Полард, Хавиер Ернандес и Анхел Рейна се разписаха между 78-ата и 86-ата минута.