Коста Рика има предизвикателството да се бори с три световни шампиона в група D на Световното първенство, но треньорът Хосе Луис Пинто не се притеснява. Тикос, както е прякорът на отбора, стартира срещу Уругвай тази вечер. Пинто вярва, че футболистите му са концентрирани, мотивирани, а бързината е другото качество, което ще им помогне да преодолеят опонентите. Първата среща на Коста Рика е срещу Уругвай.

„Трите противника в нашата група са добри отбори, но ние не сме след тях. Ние ще се борим за всяка точка срещу всеки от останалите отбори, уверен е треньорът на костариканците на пресконференция.

„Коста Рика трябва да излезе с високо вдигнати глави и днес, и всеки път. Ние имаме нашия футбол, имаме и нападатели, които са бързи и могат да ни помогнат във всеки момент. Ние имаме Урена, Кямбъл, както и крилото Кристиан Боланос, който играе за Копенхаген, но по-важното е да се покажем като колектив“.

Уругвай е първият съперник, който има зад гърба си две световни титли и трето място от преди четири години в Южна Африка. Италия пък е четирикратен Световен шампион, а родината на футбола Англия е победител от 1966-а и винаги идва на всяко първенство с големи очаквания.

Голямата звезда на урусите Луис Суарес няма да играе тази вечер, а надеждите на Хосе Луис Пинто са неговият нападател Марко Урена да го засенчи довечера.

„Наистина сме в много трудна група, но пак казвам - мотивирани сме. Какво повече, от това да играеш само срещу шампиони, заяви пък въпросният Урена, който също пристигна на пресконференцията преди мача с урусите. Урена очаква много от съотборника си Жоел Кембъл, който въпреки своите 21 години, играе на второ Световно първенство и вече има три мача. „Тренирахме доста заедно, имахме и контролни мачове, в които пробвахме варианти. По-добри сме отколкото ни мислят и е време всеки да го види“, каза още Урена./БТА