Тази вечер ще станат ясни и последните осминафиналисти на Световното първенство в Бразилия – тези от групи G и H.

От 19 часа са мачовете в група G, където и четирите отбора остават с шансове за класиране. Лидерите Германия и САЩ, които имат по 4 точки, излизат един срещу друг на „Арена Пернамбуко“, а равенство ще класира и двата тима напред.

В същото време Гана и Португалия ще играят помежду си на „Мане Гаринча“. Кристиано Роналдо и компания имат много лоша голова разлика заради загубата с 0:4 от Германия, така че имат само теоритични шансове. Шансовете на Гана са по-големи като те минават през победа на Бундестима над САЩ и разбира се, успех на африканците срещу Португалия.

От 23 часа са двата мача в група H. Класиралият се вече за следващата фаза отбор на Белгия ще играе срещу Южна Корея, която за момента е на последно място с 1 точка. Азиатците обаче имат шанс за класиране при изразителен успех над „червените дяволи“, така че ще се хвърлят здраво в битката.

Най-вероятно обаче спорът за второто място ще се реши в другия мач, в който на „Арена да Байшада“ ще играят Алжир и Русия. До момента „сборная“ разочароваха с представянето си и има само една точка, докато Мболи и компания са с актив от 3. Това означава, че само победа би класирала Русия напред в турнира.

Мачовете можете да следите в рубриката „Директно“ на Gong.bg, както и да ги слушате директно в ефира на Дарик радио.