Звездата на Германия Мирослав Клозе си пожела финал на Световното първенство. Той е впечатлен от стадиона, на който ще се играе последният мач - "Маракана" - и иска да играе на него. 

За целта обаче на полуфиналите Бундестима трябва да се справи с домакините от Бразилия. Това е четвърти пореден полуфинал за германците, но те са губили последните си две участия на тази фаза на Световно първенство. 

"През 2000 г. дойдох на почивка в Рио де Жанейро и видях стария "Маракана". Този стадион е величествен и от него лъха на футбол. Мечта ми е да играя там на финал на Световното и искам да я постигна в последното си участие. Всички искаме да се върнем на този стадион."

"Питате ме дали имаме тайна, за да стигаме толкова напред на Мондиалите? Ами не знам, може би просто сме велик тим и искаме всеки път да подобряваме представянето си", сподели Клозе. 

Той е във фокуса на всички медии, защото се изравни във вечната ранглиста на реализаторите на Световни първенства с Роналдо, като двамата са с по 15 гола. Клозе има още два мача, за да подобри постижението. 

"Този прословут 16-и гол. Все за него ме питате, но за мен най-важното е тимът да печели. Разбира се, ако ми се удаде възможност да реализирам, ще гледам да се възползвам от нея", допълни Клозе.