Нападателят на германския национален отбор по футбол Мирослав Клозе заяви, че бил по-доволен от завръщането си в игра за „маншафта“ отколкото заради факта, че е счупил рекорда на Герд Мюлер за най-много голове.

Снощи Германия разби Армения с 6:1 в Майнц, а острието на Лацио се разписа за 69-и път с фланелката на „бундестима“. Попадението го изведе с едно пред легендарния Бомбардир, който до снощи беше най-резултатния играч в историята на „маншафта“.

„Голът значеше нещо специално за мен, но по-важното бе, че отново играя за отбора“, коментира 35-годишният Клозе. Заради многото контузии, които го застигнаха през сезона, ветеранът все още не е напълно готов физически и затова пропусна предната проверка на тима – 2:2 с Камерун.

„Просто нямах сила, за да играя в предишния мач, но сега с всеки изминал ден се чувствам по-добре. Иска да играя на Световното и да помогна на отбора си“, допълни Клозе, който се е прицелил и в друг рекорд – този за най-много попадения на световни финали. Засега той е притежание на Роналдо с 15 попадения, като Клозе има един гол по-малко на сметката си.