Топреализаторът в историята на Германия Мирослав Клозе демонстрира голямо самочувствие след гола си в мрежата на Гана. Той беше достатъчен да донесе равенство на Бундестима в този напечен мач, завършил 2:2. 

Това беше 70-и гол за тарана за националния отбор и общо 15-и негов на Световни първенства. Така се изравни с бразилеца Роналдо на върха при реализаторите на Мондиали. 

"За 20 мача на Световни първенства, вече имам 15 гола. Мисля, че не е зле, нали? Нямам търпение да подобря рекорда на Роналдо, ще излъжа, ако кажа, че не го преследвам", сподели Клозе. 

Той обаче не иска сам да обира лаврите при евентуално подобряване на постижението на Феномена. Клозе твърди, че за него е по-важно като цяло тимът да се представя добре, а не той просто да си бележи.

"Най-хубавото нещо ще е да вкарвам и отборът да печели. Виждате, че когато отбор като Гана има хубави моменти, не се свени да ги използва. Но ние взехме нещата под контрол и не позволихме загуба."

"На този мач беше по-топло, отколкото на предишния и затова бяхме доста по-изморени в края. Важното е да вървим напред и да печелим, а ако аз вкарвам, ще е още по-хубаво за мен", сподели Клозе.