Голямата звезда на националния отбор на САЩ Клинт Демпси беше обявен официално за капитан на "янките" на Мондиала в Бразилия. Веднага местните медии му лепнаха прозвището "Капитан Америка".

Нападателят е горд от сравненията с комиксовия герой и обяви, че за него е чест да излезе с лентата на ръката по време на финалите, започващи след по-малко от месец.

"Горд съм, въпреки че трябва да жертвам много неща заради футбола. Например, така и не отидох на бала си, защото постоянно имах турнири."

"Сега пък не мога да бъда до семейството си, пропускам Деня на Бащата, рождени дни, важни постижения в живота на децата си. Трудно е, но понякога жертвите си заслужават."

"Всичко се отплаща, когато си капитан на страната си на Световното. Знам, че няма да играя вечно, затова искам да изстискам максималното от нея сега", сподели Демпси.

Той е третият най-опитен играч в състава на САЩ, поне що се отнася до мачове на Световно първенство. Той е играл 6 мача на такъв форум.

С най-много е рекордьорът по голове за националния отбор Лендън Донован. Той е с 12 двубоя и се очакваше да е капитан в Бразилия, но беше избран Демпси. Втори със 7 мача на Мондиали е ДаМаркъс Бийзли.