Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман заяви, че срещу Белгия в осминафинала на Мондиал 2014 най-добрата защита за „янките“ ще бъде атаката.

Американците опровергаха първоначалните прогнози и успяха да излязат като втори отбор от група G след победа над Гана (1:0), равенство с Португалия (2:2) и загуба от Германия (0:1).

Немският специалист отчете, че неговият отбор преди всичко се нуждае да покаже подобрение спрямо мача си срещу „бундестима“, ако иска да се надява на нещо срещу белгийците.

„Определено научихме нещо от мача срещу Германия. Тогава играхме прекалено назад, особено през първите 20 минути“, каза Клинсман.

„Изкрещях си дробовете, за да изтегля защитната линия напред и да преместя целия отбор. Така че ще поработим върху това по време на тренировките. Трябва да играем по-напред като тим и да поставяме противника под по-голямо напрежение, като създаваме повече положения. Това е една от целите ни.“

„В защита се представихме добре. Не допуснахме много възможности пред вратата си. Нужно е обаче да изтеглим отбора напред и повече играчи да се включват в атаките. Белгия блика от индивидуални таланти, няма съмнение. Имахме шанса да играем срещу тях два пъти през последните две години. И два пъти излязохме победители. Всички вярваме, че имаме достатъчно увереност, за да изиграем знаменит елиминационен мач“, завърши Клинсман.