Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман със сигурност се вдигна много в очите на американските футболни фенове, които искат да наблюдават предстоящия тази вечер мач срещу Германия, в който американците ще се борят за класирането си в следващата фаза на турнира.

Проблемът за американците е началният час на мача, тъй като когато двубоят започва, на Източния бряг (Ню Йорк, Бостън) ще бъде 12 часа на обяд, а на Западния бряг (Лос Анджелис, Сан Франциско) ще бъде 9 часа сутринта – време, в което всички са на работа.

Клинсман обаче знае, че отборът му се нуждае от подкрепа и чрез своя профил в Туитър изпрати оригинална бележка до всички работодатели, чрез която те да дадат почивен ден на своите служители.

Немският специалист написа в социалната мрежа: „Нуждаете ли се от бележка, за да не се налага да ходите на работа в четвъртък?“, към което прикачи собственоръчно написаната бележка.

Ето и какво пише в нея:

„Моля освободете _____________ (името на служителя б.р.) от работа в четвъртък, 26 юни.

Разбирам, че това отсъствие може да намали продуктивността на вашата фирма, но мога да ви уверя, че е за важна кауза. Американският национален отбор по футбол има важен мач от Световното първенство срещу Германия и ще се нуждае от пълната подкрепа на нацията, ако искаме да продължим в следващия кръг.

Междудругото, трябва да действате като добър лидер и също да си вземете почивен ден. Давай САЩ!“

Под бележката Клинсман се е подписал отляво, а отдясно е оставил поле, в което и работодателят да се подпише за своето одобрение.