„Не знам какво носеха бразилците върху раменете си, но то беше тежко. На снимките ги виждаме да плачат не само след мача, а и преди него. Може би им липсваше опит с напрежението на такива големи турнири. А може би всичко идва от огромните очаквания към страната-домакин. Те просто се сринаха психически“, заяви бившият национален вратар на Германия Оливер Кан след разгрома, който Германия нанесе на Бразилия със 7:1 в полуфиналите на Мондиала.

„Това е най-срамният резултат в 84-годишната история на световните първенства. В рамките на 10 минути бяхме в истинска кома. Това просто не може да се случва на полуфинали на световни първенства“, пък каза Галвао Буено, бразилски телевизионен коментатор.

„Трагично? Не. Не трагично, а жалко. Случилото се през 1950 година беше трагедия, а това днес беше комедия“, сподели Маурисио Саварезе, бразилски спортен журналист.

„Ще бъде много трудно да се възстановим от това. Едва ли някои футболисти ще носят повече фланелката на националния отбор. Грешно е обаче да ги критикуваме, защото германците просто ни изнесоха футболна лекция. Трябва да се учим от това. Те играха в стил, който се харесва на бразилците. Трябва просто да седнем, да намерим грешките в целия ни футбол и да се учим. Трябва да започнем от академиите, където се учат младите играчи. В следващите години ще се променят много неща“, коментира бившият национал Жунино.

„Това беше най-странният, най-зашеметяващият и най-озадачаващият мач, който съм гледал в своя живот. А аз гледам футбол от половин век“, пък каза Гари Линекер, бивш английски национал и анализатор в ВВС.

„Германия написа нова страница на световните първенства! Много, много комплименти за играта. Гордея се с националния отбор“, категоричен бе екс-селекционерът на немците и настоящ на САЩ Юрген Клинсман.