Световният шампион с Италия от 2006 година Мауро Каморанези е разочарован от представянето на "Скуадра Адзура" на футболния Мондиал 2014 в Бразилия. Каморанези смята, че на отбора липсват достатъчно класни футболисти, към които той причислява единствено вратаря Джанлуиджи Буфон и плеймейкъра Андреа Пирло.

Италия е съперник на България в квалификациите на Евро 2016 във Франция, които стартират през септември. "Скуадрата" не успя да преодолее групата си на Световното първенство в Бразилия след поражения от Коста Рика и Уругвай и победа над Англия.

"Мечтаех за финал между Аржентина и Италия", коментира Каморанези, който е роден в аржентинския град Тандил. "Разбира се, подкрепях Италия. След победата над Англия в първия мач очаквах много. Уви, в последствие загубата от Коста Рика беше закономерна, а в мача срещу Уругвай отборът действаше прекалено бавно", допълни той. 37-годишният Каморанези, който записа 55 мача и 5 гола за Италия в периода 2003-2010 година, прекрати състезателната си кариера през миналия месец.

"Разочарован съм, защото играта на Италия се измени съществено от времето, в което аз бях част от отбора. Сега тактиката е друга. Залага се на повече владеене на топката. За съжаление при този стил се губи скоростта и се ограничава индивидуалното майсторство.Мисля, че проблемът за провала на Световното първенство е глобален. Причината не в един или двама играчи", каза Каморанези.

"На този отбор му липсваше истински лидер. Колумбия има Хамес Родригес, Аржентина - Меси, Германия - Томас Мюлер.Балотели - той вече не е на топ ниво. Като цяло всички играчи, с изключение на Буфон и Пирло, не са лоши, но нищо повече от това", допълва той.