Звездата на Япония Шинджи Кагава сподели след разочароващото отпадане на отбора от Световното първенство, че за представянето е виновна липсата на индивидуална класа в състава.

Азиатците бяха считани за фаворит за класиране в следващата фаза в група с Колумбия, Кот д'Ивоар и Гърция, но останаха последни със само 1 точка.

„Можем да играем добре като отбор, но по отношение на индивидуалното качество, не сме достатъчно добри, за да отбележим или да не допуснем гол във важните моменти, което е разликата между нас и най-добрите отбори в света“, обясни футболистът на Манчестър Юнайтед.

„Всъщност допуснахме, когато трябваше да се опитаме да не допуснем и не можехме да реализираме, когато се нуждаехме от гол срещу Гърция. Мисля, че това направи голямата разлика. Трябва да се подобряваме.“

На въпрос, дали очаква да се наложи в Юнайтед под ръководството на Луис ван Гаал, Кагава не пожела да отговори: „Първо трябва да помисля за това Световно първенство. Това не е края на моята кариера, така че искам да взема най-доброто от това разочарованието в името на бъдещата ми кариера.“