Съперникът на България в квалификациите за Мондиал 2014 – Италия, постигна очаквана победа над скромния тим на Сан Марино в контрола, която се игра в Болоня. „Скуадра адзура“ се наложи с 4:0 след голове на Андреа Поли и Алберто Джилардино през първата част и Андреа Пирло и Алберто Акуилани през второто полувреме. В състава на домакините от Италия отсъстваха имена като Марио Балотели, Стефан Ел Шаарауи, Рикардо Монтоливо и Андреа Барзали, които са с различни травми.

Андреа Поли откри в 28-ата минута, а Джилардино удвои преднината на Италия с точен удар шест минути по-късно. Веднага след подновяването на играта през второто полувреме, ветеранът Андреа Пирло също намери целта и направи резултата класически. Крайното 4:0 бе оформено от Акуилани в 79-ата минута.

Контролата бе част от подготовката на Италия за предстоящата световна квалификация срещу Чехия на 6-ти юни и участието на „скуадра адзура“ в турнира за Купата на Конфедерациите, който ще се проведе в Бразилия.

Италия заема първото място в нашата квалификационна група с актив от 13 точки от пет мача. Втори е отборът на Любослав Пенев, който е с мач и три точки по-малко. Третото място е за Чехия, чийто тим има актив от 8 точки след 5 изиграни двубоя.

В друга международна контрола от днес, Словения надделя над Турция с 2:0.