Италия си осигури мястото на Световното първенство през 2014-та година, след като се наложи с 2:1 над Чехия в Торино. По този начин „Скуадра Адзура“ се бетонира на първото място в група В, където е и България. Италианците имат 20 точки, и вече дори на теория няма как да пропуснат Мондиала. След поражението, Чехия остана с девет, като до края на кампанията има гостуване на Малта, а след това, в последния кръг, пристига в София за мач с България.

Италианците изоставаха в резултата срещу Чехия до началото на второто полувреме, след като Либор Козак откри в 19-та минута. Марио Балотели, завърнал се в игра, след като изтърпя наказанието си срещу България, можеше да изравни в 24-та минута, но нацели гредата. Балотели имаше още възможности до почивката, но в крайна сметка чехите се оттеглиха с аванс в съблекалнята.

През второто полувреме нещата придобиха бързо различен характер за Италия, и в 51-та минута, след центриране на Кандрева от пряк свободен удар, Киелини с глава изравни.

Гебре Селасие направи дузпа три минути по-късно, срещу Марио Балотели, и нападателят сам си реализира наказателния удар, за да изведе „адзурите“ напред. Балотели продължава да е 100-процентов в изпълнението на дузпи в официални мачове.

Джиджи Буфон, както и срещу България, си свърши работата добре до края, и отказа Ирачек с отлично положение за Чехия. Гостите останаха и с човек по-малко в последните минути, след като Колар си изпроси втори жълт картон, и бе изгонен.

Буфон отпразнува в този мач своето 136-то появяване за националния отбор, изравнявайки рекорда на Фабио Канаваро.

На 11 октомври Чехия гостува на Малта, а на 15-ти играе на Националния стадион „Васил Левски“ с България. Италия има гостуване на Дания и приема Армения в последния кръг.