Испания записа победа с 2:0 над Боливия, в последната проверка, преди Висенте дел Боске да определи финалния състав от 23-ма, които ще пътуват за Мондиала.

Фернандо Торес от дузпа, и Андрес Иниеста донесоха успеха на "Рамон Санчес Писхуан", след като испанците проспаха първото полувреме, но се събудиха навреме, за да поиграят пред ентусиазираната публика в Севиля.

В събота се очаква Дел Боске да обяви списъка със своите избраници, които ще пътуват за Бразилия.

Андер Итураспе и Жерар Деулофеу дебютираха с националния екип в сблъсъка с Боливия, а Сеск Фабрегас игра през второто полувреме, след като получи лека травма на тренировка в сряда. На вратата пази Пепе Рейна, макар че е малко вероятно той да бъде титулярен страж на Ла Фурия на Световното.

Испанците проспаха първото полувреме, и паяжината им от дълги подавания не водеше до никъде. Сесар Аспиликуета имаше най-чистото положение в 29-та минута, когато прати топката на сантиметри от вратата на Боливия.

Педро малко по-късно също опита рефлекса на Кинонес, но вратарят на гостите отрази.

Мата също видя как стражът на Боливия спасява удара му от пряк свободен, в последните минути на първото полувреме. В добавеното време и Санти Касорла тества боливийците от статично положение, но прати топката в стената.

Още в шестата минута след почивката Испания получи право да изпълни дузпа, след като Гутиерес облакъти Мартинес след един корнер. Макар и малко пресилена, дузпата бе факт, а Фернандо Торес я реализира в 51-та минута.

Почти веднага след това, Торес направи кошмарен пропуск, след като бе изпуснат от защитата на Боливия. Кинонес бе излязъл напред, но Торес не успя да го прехвърли.

Малко след като се появи на терена, Фабрегас имаше претенции за дузпа срещу себе си, но арбитърът прецени друго.

След попадението мачът се отвори, и двата състава вече показваха съвсем различни лица. Силва и Иниеста диктуваха събитията в центъра на терена, и създаваха куп възможности за останалите футболисти край себе си.

Положенията започнаха да се нижат пред Кинонес, но чак в 84-та минута стражът на Боливия се предаде.

Андрес Иниеста напредна и шутира от разстояние, за да не остави шанс да вратаря.

Бускетс пропусна да направи резултата класически в 88-та минута, когато нацели греда.

Това бе и всичко в двубоя в Севиля, след който Висенте дел Боске трябва да седне с молив в ръка, и да реши, кои да остави в Испания, и кои да качи на самолета за Бразилия, по-малко от две седмици преди старта на Мондиал 2014.

След това Испания пътува за САЩ, където предстои последна проверка - с Ел Салвадор - преди първия мач от защитата на титлата си.