Исландия успя да стигне до равенство 1:1 при гостуването си на Норвегия в мач, който щеше да бъде от огромно значение за България, ако възпитаниците на Любослав Пенев бяха постигнали изразителна победа над Чехия в София.

Исландия имаше нужда от победа над своя Норвегия, но в крайна сметка и равенството се оказа достатъчно, след като Швейцария, който предварително си беше осигурил място на финалите в Бразилия, надделя над Словения с минималното 1:0.

Мачът в Осло започна отлично за Исландия, чийто тим успя да поведе още в 12-ата минута, след като Колбейн Сигторсон бе точен. Норвегия обаче съумя да изравни след половин час игра чрез Даниел Браатен. През втората част двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че гостите от Исландия имаха няколко възможности за гол.

Без особено да се напряга, тимът на Швейцария успя да стигне до победа над Словения, а единственият гол в срещата бе дело на Гранит Шака 15 минути преди края.

В мач без абсолютно никакво значение за челните места, последните два тима в групата Кипър и Албания завършиха при безлично 0:0. Крайното класиране последната позиция остана за Кипър, чийто тим успа да събере едва пет точки през целия квалификационен цикъл. Предпоследното място остана за Албания, която завърши с актив от 11 пункта.

Крайно класиране в група Е:

1. Швейцария 24 т.

2. Исландия 17 т.

3. Словения 15 т.

4. Норвегия 12 т.

5. Албания 11 т.

6. Кипър 5 т.