Селекционерът на Япония Алберто Дзакерони има огромни проблеми с контузени играчи в навечерието на Мондиала. Той не може да използва капитана си Макото Хасебе заради травма в коляното, както и Готоку Сакай, който има същите проблеми. 

В последните няколко дни болен е и топреализаторът за Япония в световните квалификации Шинджи Оказаки. Големите звезди Кейсуке Хонда и Шинджи Кагава също не са напълно възстановени от проблемите си. 

Петимата е вероятно да не се появят в последната контрола на тима си със Замбия, а участието на тима на Световното започва на 14 юни. Въпреки това, италианецът не се притеснява особено. 

"Имаме проблеми със състава, но това не е нещо неочаквано. Петима от основните ни играчи са с контузии и различни болежки, но това се очаква, тъй като са играли в тежки първенства и са имали дълъг сезон."

"През това време е нормално да получиш удари, които да ти се отразят по-късно на тренировъчния ти процес. Това обаче не е голямо главоболие за мен, очаквам да се завърнат скоро на пълни обороти."

"Но все пак разполагам с 23-ма равностойни играчи и всеки един от тях може да влезе на терена във всеки един момент. Независимо дали е в контрола, или в официален мач", сподели Дзакерони.