Легендата на Испания и Реал Мадрид Раул смята, че Аржентина бе наказана, заради пропуските им във финала на Световното първенство по футбол. Раул твърди още, че представянето на Лионел Меси във финала просто е показало, че и той е човек. Меси често е описван като футболист, който „не е от този свят“. Но в решителния мач срещу Германия звездата на Аржентина не успя да се разпише във вратата на Мануел Нойер.

Раул вярва, че Аржентина е изпуснала златни шансове в битката за титлата. „Именно Аржентина имаше две отлични възможности“, пише испанецът в блога си в изданието Times of India.

“Ако не можеш да реализираш при такива възможности във финала, то ще бъдеш наказан. Въпреки работата, която свършиха, аржентинците се провалиха накрая“, казва бившият играч на Реал Мадрид.

“Меси бе този, който пропусна втората удобна възможност. Нойер нямаше да може да спаси, но Лео Меси не стреля добре“, смята Раул и добавя: „Логично, всички очакваха Меси да отбележи от такава позиция. Неуспехът му показа, че и той е просто човек.“

Раул

източник: Gulliver/Getty Images