Продължава черната серия от контузени играчи в отборите-участници на Световното първенство в навечерието му. Поредният, който пропуска Мондиала, е ганаецът Джери Акаминко. 

Защитникът счупи глезена си по време на контролата на африканците с Холандия. На всичкото отгоре, травмата му стана в последната минута на приятелския двубой. 

Тогава бранителят се приземи лошо на левия си крак и после не можа да стане. Лекарите веднага установиха, че травмата му е лоша, а след днешните прегледи стана ясно, че има и фрактура на глезена. 

Налага се моментална операция, която ще се проведе тази вечер. Очаква се периодът му на възстановяване да е поне три месеца. Тази новина е голям удар за селекционера Квеси Апиа, който смяташе да използва играча на турския Ескишехирспор като титуляр на Мондиала. 

"Много е жалко за Джери, че трябваше да си тръгне от лагера ни по този начин. Имах големи планове за него, но сега не ми остава нищо друго, освен да се моля за бързото му възстановяване и да се върне по-силен от преди", сподели Апиа.