Истинска епидемия от контузии се развилня преди Световното първенство. Поредната жертва е от състава на Еквадор. Това е ключовият полузащитник на южноамериканците Сегундо Кастийо. 

Той е получил разтежение на кръстни връзки на коляното. Травмата му е от злополучната контрола с Мексико в събота вечерта. 

Еквадорецът пострада при зверски сблъсък с Леон Монтес от състава на "ацтеките". Мексиканецът получи счупване на тибиата и отпадна от сметките за Световното. Същото обаче очаква и Кастийо. 

Лекарите препоръчват да не се рискува здравословното му състояние, защото и минимално стъпване накриво може да доведе до тежка травма за халфа и той да не играе дълго време, ако не е напълно възстановен. 

"Прогнозите на лекарите са песимистични и едва ли ще разчитаме на него на Световното. Ще е наистина жалко, ако от една контрола излязат толкова много "жертви" преди Световното", сподели селекционерът на Еквадор Рейналдо Руеда. 

Проблемът е, че освен Кастийо и Монтес, с травма от тази "кървава" контрола е и капитанът на Мексико Рафаел Маркес. Защитникът също беше със съмнение за счупен крак, но за негово щастие е само със сериозно натъртване и има шансове да играе в Бразилия.