Хърватия остана в играта за елиминациите на Мондиал 2014, след отлична победа с 4:0 над Камерун.

Хърватите показаха, че представянето в мача на откриването срещу Бразилия не е било случайно, и не дадоха шанс на африканския тим.

Камерун бе и без контузената си звезда Самуел Ето`о, а на всичко отгоре още през първото полувреме Алекс Сонг си изпроси безумен червен картон.

Марио Манджукич, който бе наказан за първата среща, се завърна в състава на Хърватия, и отбеляза два гола, в мач, който премина по мед и масло за футболистите на Нико Ковач.

Камерун играеше активно, но доста хаотично, и въпреки че не се отказа до последно, нямаше много стопроцентови възможности.

КАЖЕТЕ НИ КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ ЗА МАЧА, В НАШИЯ ФОРУМ!

Още в 11-та минута Ивица Олич откри резултата, и се превърна в най-възрастния голмайстор на Мондиала. Дарио Сърна центрира, Манджукич не успя да играе с топката, но тя стигна до Перишич. От неговия крак топката бе пратена към оставения непокрит Олич, който пред вратарското поле нямаше проблем да се разпише.

Това бе 19-тото попадение за Олич за Хърватия, като именно той отбеляза и последния гол при последната поява на тима на Световно, през 2002-ра.

Стефан Мбиа хвърли доста сили през първото полувреме, но ударите му летяха покрай вратата.

В 40-та минута дойде и фаталният момент за Камерун, Алекс Сонг удари с лакът в гърба Манджукич, и Педро Проенса без колебание го изгони с директен червен картон.

С човек по-малко, африканците се активизираха, и Абубакар отправи два удара към вратата на Плетикоса, но без резултат.

В третата минута от второто полувреме Иван Перишич направи 2:0. Той тръгна почти от центъра, пробяга огромна дистанция отляво, нахлу в пеналта, и от ъгъла на вратарското поле прати топката под прибързания плонж на Итандж. Преди това именно вратарят прати лошо топката към посоката на Перишич, за да я овладее той.

Почти веднага след това, Манджукич пропусна да утрои аванса, беше изведен страхотно от Самир на границата на наказателното поле, но се забави и Нкулу го спря да насочи добре топката.

В 61-та минута обаче, резултатът вече бе 3:0, след като точно Манджукич засече с глава центриране на Даниел Пранич от корнер.

Последваха редица смени в следващите десетина минути, а между тях, Марио Манджукич отбеляза и четвърто попадение на хърватския актив, в 73-та минута. Едуардо стреля, Итандж отрази, но след това добавката на Манджукич беше на мястото си.

Пиер Уебо нацели греда в последната минута от редовното време, но независимо от старанията и желанието на Камерун, липсваше организация и повече структура в играта на африканците.

Така Камерун се присъединява към Испания и Австралия, и е третият тим, който се сбогува със Световното първенство.

Хърватия ще се бори с Мексико в последния си двубой от група А, в пряка битка за второто място.

КАК ПРОТЕЧЕ ДВУБОЯТ, СИ ПРИПОМНЕТЕ ТУК!