Проблеми тормозят хърватския халф Милан Бадел. Той се бори с травма в навечерието на Световното първенство, а и освен това не е наясно как ще продължи кариерата му след края му. 

В момента бившият ас на Динамо Загреб носи екипа на Хамбургер, с който едва се спаси от изпадане. Интерес към него има от Атлетико Мадрид, но все още нищо не е ясно. 

"Милан навлиза в последната година от контракта си и определено ще го продадем през лятото. Искахме да подновим договора му, но сме твърде далеч от споразумение. Никой от Атлетико не се е свързвал с нас, но сме готови на преговори", сподели спортният директор на Хамбургер Оливер Кройцер. 

По всичко изглежда обаче, че бъдещето на хърватина ще се обсъжда едва след края на Световното. Той се надява там да остави добри впечатления и да си намери силен нов тим с амбиции. 

Но това, което го притеснява най-много, е травмата му в слабините. Той я получи по време на плейофите за оцеляване в Бундеслигата с Гройтер Фюрт. Лекарите на хърватите правят всичко възможно да го вдигнат на крака. Прогнозите са все пак да участва в мача на откриването на Мондиала с Бразилия на 12 юни.