Нападателят на Бразилия Хълк подчерта, че полуфиналната среща с Германия ще се окаже ключов момент в цялото Световно първенство. 

“Мачът с германците ще бъде финал преди финала. Ще бъде голям мач, сигурен съм, но и много тежък. Смятам, че футболът ще бъде на най-високо ниво. Надявам се, че ние ще бъдем на финала, но във фазата на елиминациите всеки мач може да ти е последен”, обяснява Хълк, който не успя да се разпише вчера от чиста позиция в мача с Колумбия. Все пак домакините с голяма доза щастие елиминираха Колумбия с 2:1. 

Друг от нападателите на Бразилия Фред пък изрази разочарованието си от контузията на Неймар и неговата липса в следващите два мача. Неймар счупи трети щгръбначен прешлен вчера и няма да играе повече на това първенство. 

“Когато разбрах, попитах дали някой не се шегува. Много е тъжно, защото той така здраво работеше и искаше да остави своето име на това Световно първенство. Най-важното е да оздравее и да се върне на терена в най-добрата си форма, а няма значение кога ще бъде. А за нас е момент да преоценим силите си и да изберем как да играем без него. Тази ужасна новина може да бъде затъмнена само с победа. Сега трябва да се сплотим още повече”, заяви Фред.