Аржентина ще страда в дебютния си мач на световното първенство срещу Босна, каза легендата на българския футбол Христо Стоичков, който бе гост в предаването "С левачката" с водещи Диего Марадона и Виктор Моралес.

По думите на Стоичков балканците са горди хора, въпреки бедността и не се предават до последно, визирайки играчите на Босна и Херцеговина.
Българинът няма изявен фаворит за световната титла.

"Първо искам да видя 32-та отбора. Сега не мога да кажа този е по-добър, този е по-слаб", коментира Стоичков. 

Българинът не пропусна да се пошегува с големия съперник на Аржентина - Бразилия.

"Аз свалям две кила, а този (посочва Марадона) още три и няма да загубим от Бразилия, която онзи ден надигра Панама с 4:0. Необичайно е вторият най-важен играч за Бразилия да е вратарят Жулио Сезар. Така както сме дебели с Диего и ние ще вкараме на Панама", продължи закачката Стоичков.

Той си припомни и славното американско лято на 1994 година.

"Трябва да мислим мач за мач, а не общо за цялото световно първенство. През 1994 година ние, българите имахме за цел да спечелим един мач, защото до този момент България нямаше победа на световни първенства", каза още Стоичков.

От своя страна Марадона не пропусна да похвали характера на своя приятел: Христо е директен, а аз обичам такива приятели. 

Като се обединим и футболният синдикат ни бойкотира. Не ни допусна, защото ФИФА не ни искаше. Ние сме свързани като братя в тази битка в защита на правата на футболистите", каза Диего Марадона. /БТА

Вижте предаването.