Груповата фаза на Световното първенство приключи и е време за равносметка. Повечето специалисти се насочиха да изчисляват и да сравняват резултатността на шампионата, която, трябва да признаем, е изключително висока. 

Но някои направиха и други интересни изчисления. Като например, кой е най-грубият отбор. И не става дума за официални предупреждения, а за извършени нарушения. Може би си мислите, че става въпрос за някои от предварително сочените за "твърди" тимове като Еквадор и Хондурас? Грешите!

Най-грубият отбор до момента на Мондиала е иначе и най-резултатният - Холандия. "Лалетата" са извършили 68 фаула, като веднага след тях са други тимове, спечелили убедително групите си - Коста Рика и Колумбия. Може би твърдата игра им печели мачовете?

От другата страна, като най-малтретиран състав, изненадата също е голяма. Може би си мислите, че техничните бразилци и испанци са страдали най-много от противникови грубости? И пак ще сбъркате!

Най-малтретираният отбор на тези финали е... Гърция. Южните ни съседи са ставали жертви на нарушения 61 пъти. Последният фаул срещу техен играч в груповата фаза донесе и класирането им напред. Георгиос Самарас падна малко артистично в наказателното поле, но получи дузпа срещу Кот д'Ивоар и класира тима си напред. 

Точно героят за гърците е и най-фаулираният играч на Мондиала. Нападателят е изтърпял 17 нарушения срещу себе си, поделяйки лидерската позиция в тази класация с Алексис Санчес от Чили. Двамата са изтърпели повече грубости от Лео Меси и Неймар взети заедно.