След втората загуба на Англия на Мондиал 2014, селекционерът Рой Ходжсън призна, че шансовете на тима му да излезе от групата са "невероятно малки".

"Шансовете ни са невероятно малки, трябва Италия да спечели следващите си два мача с много голове, а ние трябва да победим Коста Рика с необходимия брой голове", сподели Ходжсън.

"За да сме сигурни в класирането си се нуждаехме от резултат днес - равенство или победа, а не го постигнахме."

"Мислех, че като цяло контролирахме добре Суарес. Той се справи много, много добре да се измъкне на задната греда за първия гол, но мисля, че в големи периоди от мача го държахме изолиран."

"Вторият гол, както сигурно сте видели, бе нещастно отклонена топка от главата на Стивън Джерард, оставяйки го с вратаря, а той винаги вкарва от това положение."

"Той имаше два шанса и като топ играч използва и двата шанса и затова сложи край на нашите шансове да останем в турнира. Мисля, че и в двата мача показахме елементи на добър футбол, но резултатите решават всичко, а резултатите са срещу нас."

"Ние сме повече от разочаровани, ние сме съкрушени. Вярвахме, че можем да направим достатъчно, за да постигнем добър резултат в този мач и след като работихме толкова здраво да върнем гола от първото полувреме, да направим 1:1, напълно вярвахме, че ще си отидем с победа или поне равенство", допълни разочарованият Ходжсън.