Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън демонстрира самочувствие преди Мондиал 2014 и заяви, че има достатъчно вяра в отбора си, за да не се концентрира върху звездите на Италия и Уругвай – Марио Балотели и Луис Суарес.

„Трите лъва“ започват участието си на финалите срещу „скуадра адзура“ на 15 юни, като в същата група D са още тимовете на „урусите“ и Коста Рика.

„Според мен ще направим огромна грешка, ако поставим индивидуален пазач на някой от съперниковите играчи, без значение колко респект изпитваме към качествата им“, коментира Ходжсън.

„В нашия отбор си говорим, че ще се фокусираме върху Уругвай като отбор, върху начина, по който играят в атака, в защита. Няма постоянно да си мислим за Суарес. Очаквам от нашите футболисти, когато излязат срещу Уругвай (19 юни – б.р.), да се справят с Луис Суарес така, както биха го сторили в клубен турнир. Централните ни защитници Фил Ягиелка и Гари Кейхил са излизали много пъти срещу него, наясно са със силните му страни. Ако искаме да обезличим някой страхотен футболист на Световното, ще трябва да действаме като колектив.“

„Щях да съм много разтревожен и да имам далеч по-малка вяра в отбора, ако преди мачовете с Италия и Уругвай си мислим само за Марио Балотели и Луис Суарес. Бих искал моите играчи да си мислят, че и те са добри. Сураес е изключителен футболист с необикновени качества, но не играе сам. Освен това в Уругвай той няма да е обграден със същите играчи, с които играе и в Ливърпул. Може би за националния отбор няма да е така ефективен“, завърши Ходжсън.