Гърция и Нигерия не успяха да си вкарат гол в проверката помежду си, която се явява предпоследна и за двата отбора преди старта на Мондиала.

Нулевото равенство донякъде изглежда закономерно, макар за него огромна роля да имаше вратаря на африканците Винсънт Енеяма. Стражът блесна с невероятно двойно спасяване още в 8-ата минута, когато последователно се справи с изстрелите на Йоргос Самарас и Димитрис Салпингидис.

„Елините“ бяха много активни преди почивката, като в 21-ата минута Лазарос Христодулопулос беше много близо до гола. Неговият шут от около 30 метра обаче прелетя на косъм над гредата. Седем минути по-късно Йоанис Фетфацидис изскочи на удобна позиция през Енеяма, ала вратарят отново опази мрежата си суха.

Нигерия застраши по-сериозно вратата на противника едва през втората част, когато Виктор Моузес проби много добре отляво, ала не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

В самия край на мача отново играчът на Челси показа креативност, ала шутът му от границата на наказателното поле се оказа неточен.

Оттук нататък пред Гърция остава единствено проверката с Боливия, в която играчите на Фернандо Сантош ще се опитат да отбележат първия си гол по време на подготовката си за Мондиал 2014. На 31 май те отново записаха 0:0, този път срещу Португалия.

Нигерия също търси първа победа в спарингите преди Световното, като в предходния стигна до 2:2 с Шотландия в мач, който бе белязан от съмнения за уговорки. Последната контрола за африканците ще е срещу САЩ на 8 юни.