Сериозен проблем може да изскочи пред селекционера на германския национален отбор Йоаким Льов в навечерието на четвъртфинала от Световното първенство с Франция. Седем от играчите му показват симптоми на грип. 

Новината разкри самият наставник, но не пожела да обяви имената на играчите. Според него, всичко в момента е в начална фаза и има вероятност да не става въпрос за сериозно заболяване. 

"Седем футболисти показват симптоми на грип. Но може и да не е това, а да е друго. Може да е неразположение заради климатиците, дългите пътувания, температурните разлики и какво ли още не."

"Не искам да правя драма от това към момента. Надяваме се ситуацията да се успокои и да не се наложи да търся заместници на играчи, които евентуално да са на легло", сподели Льов. 

В германските медии вече се появиха критики към една от звездите на селекционера. Месут Йозил е подложен на натиск заради слабото си представяне до момента, но Льов се изказа в негова защита. 

"Месут е много важен за нас и не одобрявам да се говорят такива неща по негов адрес в публичното пространство. Същото важи и за Филип Лам. Мисля, че понякога нещата се преекспонират в медиите", сподели Льов.