Сексът е доста любопитна тема сред отборите участници на Световното първенство като в повечето случаи селекционерите на тимовете имат специално мнение по въпроса. Така например Луиш Фелипе Сколари забрани на бразилските футболисти да правят „акробатичен секс“, белгийският му колега Марк Вилмотс позволи посещенията на жени едва ако отборът стигне до полуфинал, а мексиканецът Рикардо Пелаес даде своето разрешение, стига футболистите му да не правят секс един с друг...

Сега пък бразилските медии информираха, че в лагера на английския национален отбор в страната се е получил проблем с...липса на презервативи.

Преди пристигането на отборите в Бразилия, от агенцията за защита на потребителите правят постоянни проверки на хотелите, в които тимовете ще се настанят, а както се оказва – в луксозния хотел на „трите лъва“ „Royal Tulip” е открит проблем с неспазването на разпоредбата за задължително наличие на кондоми.

Според бразилското законодателство, във всеки хотел в страната е задължително да има кондоми, както и плакати, показващи информация за болестите, предавани по полов път.

Поради тази липса, ръководството на хотела е наказано с парична глоба и е било задължено да се запаси с необходимото количество кондоми.