Националите на Германия явно са силно мотивирани да спечелят световната титла. Те са обявили, че няма да вземат и цент от полагаемите им се премии, ако не спечелят битката с Аржентина тази вечер. 

При успех, играчите на Йоаким Льов ще заслужат по 300 хил. евро на човек. Заради достигането на последния мач в шампионата те вече заработиха по около 75% от тази сума, но ще се откажат от нея, ако не триумфират на "Маракана". 

Те са имали специална среща с ръководителите на германския футбол, на която са обсъдили финансовия въпрос. Все още не се знае как ще процедират наставникът и щаба му на евентуална загуба, но нищо чудно и те да се присъединят към играчите. 

Не така стоят нещата в лагера на Аржентина. "Гаучосите" ще си вземат всичко, както е записано в споразуменията им преди първенството. А бонусите за тях при спечелване на трета световна титла са огромни. 

Лео Меси и компания ще си разделят по 510 хил. евро на калпак, ако зарадват цялата страна с триумф. От местната федерация обявиха, че с радост ще раздадат тези пари, ако титлата остане в Южна Америка.