Нападателят на Франция Лоик Реми смята, че бразилският национал Фред трябва да бъде наказан заради симулацията, с която заработи решителна дузпа за своя тим срещу Хърватия в откриващия мач на Мондиал 2014.

Таранът на Флуминензе падна доста театрално в наказателното поле двадесет минути преди последния съдийски сигнал, а японският рефер Юичи Нишимури се подведе и отсъди 11-метров наказателен удар, който Неймар превърна в гол. „Селесао“ потегли с победа 3:1, след като Оскар се разписа в добавеното време на срещата.

„Фред го изигра добре, хвърли се в точния момент, защото можете да видите, че изобщо няма фаул“, взе отношение Реми. „Ловрен не го дръпна“, продължи нападателят.

„Опитът си каза думата, важно е да паднеш в точния момент. За мен нападателят трябва да бъде наказан за подобни действия. Никога не е приятно да загубиш заради реферски грешки, затова се надявам на нас да не ни се случи нещо подобно. Не искам да създавам противоречия, но като погледнем вчерашния мач, хърватите играха много добре и заслужаваха друг резултат. Не казвам, че трябваше да спечелят, но си заслужиха друга развръзка. Сигурно е, че реферите правят грешки и трябва да внимават повече“, завърши Реми.