Централният нападател на Бразилия Фред заяви, че отборът все още не е разкрил пълния си потенциал и всички се трудят, за да отстранят слабостите в играта.

„Селесао“ разполага само с още 3 дни за подготовка, тъй като в четвъртък открива Мондиал 2014 с мач срещу Хърватия в Сао Пауло. Двубоят от група А започва от 23 часа българско време.

Воденият от Луиш Фелипе Сколари тим е под огромно напрежение заради не дотам убедителната продукция в контролите непосредствено преди турнира. Макар че бразилците постигнаха победи над Перу (3:0) и Сърбия (1:0), тъкмо по време на мача с европейците местните фенове си позволиха да освиркват състава.

„Не можем да заблуждаваме хората и да кажем, че сме готови на 100 процента. Добре сме, но трябва да се развием още преди дебютния мач. След това сме длъжни да ставаме по-добри в течение на турнира“, заяви опитният Фред.

„Изкарахме две много добри седмици на подготвка, понеже по време на лагера забелязахме някои грешки и е добре, че това се случи точно тогава. Така имахме време да ги отстраним“, добави бившият ас на Олимпик Лион.