Бразилия планира да се възползва от ръстовото си предимство в утрешния осминафинал срещу Чили на футболния Мондиал 2014. "Чилийците са ниски. Говорих за това с нашите крайни защитници и крила. Трябва да се възползваме", коментира нападателят Фред. Високият 186 сантиметра таран се разписа с глава при победата над Камерун с 4:1 в последния мач от груповата фаза. 

Най-високият бранител в състава на Чили е 178-сантиметровият Франсиско Силва. Той е малко по-едър от другите двама, които играха в центъра на защитата в срещите досега - Гонсало Хара (177 см) и Гари Медел (171 см). 

Бразилците също не се славят със сериозен ръст, като звездата и голмайстор на тима Неймар е едва 175 сантиметра. Домакините обаче разполагат и със 189-сантиметровия
централен защитник Давид Луис и със 182-сантиметровия Тиаго Силва, които играят много добре с глава. 

"При ръстовото ни предимство всички статични положения около вратата на Чили би трябвало да бъдат добро оръжие", каза Фред. "Съперникът е много добре организиран и подготвен тактически. Те разполагат със страхотни играчи в нападение, които могат да направят разликата. От това, което видях досега, очаквам те също да ни атакуват", каза още той.