Близо 10 хиляди зрители наблюдаваха на живо тренировката на френския национален отбор по футбол, който се подготвя за осминафиналния си мач от световното първенство по футбол срещу Нигерия.

Те обаче видяха и проблемите пред "петлите", които са свързани с отсъствието на лекуващите травми централни защитници Мамаду Сако и Лоран Кошчелни.

Селекционерът Дидие Дешан насрочи тренировката за късния следобед, с което цели неговите играчи да свикнат с топлото време югоизточната част на страната-домакин.

Французите ще играят с Нигерия в 19 часа българско време в столицата Бразилия, като се очаква по това време на деня температурите да достигат дори до 30 градуса по Целзий на сянка.

И докато Сако най-вероятно ще отпадне от състава за двубоя срещу Нигерия, то Лоран Кошчелни почти със сигурност ще бъде на линия и ще замени своя съотборник в центъра на защитата на "петлите".

Той се възстановява от болки в ахилесовото сухожилие и пропусна петъчната тренировка, след като Дешан реши да вземе предпазни мерки срещу усложняване на травмата.

Французите заложиха на лека тренировка, каквато ще бъде тя и в следващите два дни. Те проведоха кратко занимание, преминало предимно при играта с топка./БТА