Германия ще играе само за победа срещу САЩ в последния мач от група G на световното първенство по футбол, категорични са всички от лагера на 3-кратните шампиони. Бундестимът завърши наравно 2:2 срещу Гана и се нуждае само от точка, за да се класира на осминафиналите. Същото е положението и при американците, водени от германския треньор Юрген Клинсман. 

„Искаме да спечелим мача и точно така ще подходим към него“, каза асистент-селекционерът на тима Ханзи Флик. Флик беше запитан четири пъти, на два различни езика, дали Германия и САЩ ще играят за равенство, устройващо и двата тима. 

„Искаме да спечелим групата и няма да играем за специфичен резултат. Вече започвам да се повтарям, така че този въпрос не е нужно да бъде задаван. За нас плейофите вече започнаха и ние играем само за победа“, каза още Флик. 

Централният защитник Матс Хумелс потвърди, че неговият тим никога не би играл симулативно: „Това е неспортсменско, а за нас е дори немислимо. Няма да бъде честно към другите отбори, ако играем за равенство.“