Дисциплинарната комисия на ФИФА ще разгледа епизода от мача Бразилия- Колумбия, в който беше контузена голямата звезда на домакините Неймар. Бразилците спечелиха с 2:1 и се класираха на полуфинал, но Неймар е аут до края на първенството заради пукнат трети прешлен на гръбнака. Той пострада при сблъсък с Хуан Сунига от колумбийския отбор в 88-ата минута, а бранителят не получи дори жълт картон.

Днес Неймар се върна в лагера на Бразилия, след като една нощ прекара в болницата. До момента той има пет мача и 4 гола на Световното първенство, а сега ФИФА иска да се увери дали интервенцията на колумбийския бранител е била умишлена или просто част от опита му да отнеме топката в спортна ситуация.

Според списание Форбс, Неймар е на 4-о място в ранглистата на най-добре платените футболисти в света. 22-годишният бразилски атакуващ халф през 2013 година е получил 28 милиона долара, а дойде от Сантос за сумата от 82,6 милиона евро.

От 2010-а година насам Неймар е част от мъжкия отбор на своята страна и има 54 мача и 35 гола, което го нарежда на 7-о място при стрелците за всички времена. Начело е Пеле със 77 гола за 92 мача за Бразилия.

Заради контузията Неймар ще пропусне полуфиналната среща на бразилците с Германия, както и следващата среща на Световното първенство./БТА