Световната футболна федерация (ФИФА) призна публичното извинението на Луис Суарес, който изказа съжалението си за ухапването на Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия в груповата фаза на Световното първенство.

"Ние наистина видяхме едно публично извинение, коментира  говорителят на централата Делия Фишер в Рио де Жанейро. Тя добави, че играчът и федерацията на страната все още не са подали жалби срещу наложеното наказание на играча от 9 мача за страната и 4 месеца лишаване от права на клубно ниво.

От Уругвайската ФА обявиха публично, че ще внесат протест, а Делия Фишер напомни, че понеделник е крайният срок.

Барселона вече изяви интереса си да привлече уругвайския  футболист, а днес техни представители го похвалиха за публичното извинение. Според испанските медии, от Барселона са имали сериозно участие в извинението. Те са му казали, че това е едно от техните условия да го откупят от английския Ливърпул, където  играе.

Спортният им директор Андони Субисарета заяви днес: "Луис има характер и усещане, за да разбере грешката си. И това е важно. Трябва да приеме грешката си и да я преодолее.По-рано днес Суарес поднесе извинението си в Туитър: "Истинае, че моят колега Джорджо Киелини получи физическо нараняване от ухапването ми. Дълбоко съжалявам за стореното. Поднасям извинението си на Джолджо Киелини и на цялото футболно  семейство".