Официалната песен за Мондиала определено звучи очаквано за подобно събитие, но според доста хора това не е правилната мелодия.

Откакто ФИФА обяви официално песента "We Are One (Ole Ola)", доста запалянковци не одобряват химна на Мондиал 2014. Доста от футболните маниаци гласуваха в Туитър като показаха, че предпочитат песента на Шакира за Световното първенство в Южна Африка през 2010 "Waka Waka".

Самата Шакира отговори на това като показа видео с песента си "Dare (La La La)", в която участват играчи на Барселона като Лионел Меси, Неймар и приятелят й Жерар Пике. Въпреки че една от бразилските звезди Клаудия Лейте присъства в официалната песен на Мондиал 2014, критиците недоумяват, защо кубинско-американския рапър Питбул и родената в Бронкс Дженифър Лопес са избрани за песента, след като има страхотни музиканти в страната на Боса Нова.

Освен това част от критиките са, че песента е основно на английски и испански, като Лейте пее само няколко секунди на родния португалски.

"Това, което не ми харесва в песента е, че е бедна, скучна и стандартна поп мелодия", каза Гая Пасарели, музикален журналист от Бразилия.

"Пропуснахме шанса да направим нещо вдъхновяващо и готино. Чувствам болезнен копнеж по Шакира", допълни тя.

Официалните песни на ФИФА датират от 1966 година. Оттогава феновете се радват на химни като "Un`estate italiana" на Джана Нанини в Италия през 1990 година и "La Copa de la Vida" на Рики Мартин за Световното първенство във Франция през 1998 година, както и много други хитове. /БГНЕС