Капитанът на Камерун Самуел Ето'о преследва рекорди по време на Световното първенство в Бразилия. Той даже ще постигне първия от тях още преди началото на форума.

Ако нападателят на Челси е в окончателния списък на селекционера Фолкер Финке на 2 юни, той ще изравни постижението на легендарните си сънародници Ригоберт Сонг и Жак Сонго'о.

Двамата са единствените камерунци, които са участвали по четири пъти на световни финали. Ако Ето'о е сред 23-имата, той също ще запише четвърто участие на Мондиал.

Засега той е сред 28-те в разширения състав на Финке, но едва ли голямата звезда "лъвовете" ще изпадне от сметките му. Така че този рекорд може да се брои за изравнен от сега.

Пред Ето'о обаче стои по-сериозно предизвикателство. Той ще преследва поне две попадения на сметката си в Бразилия.

Така ще се изравни с друг легендарен свой сънародник - Роже Мила. Той има пет попадения на световни финали на сметката си, което го прави най-резултатният камерунец на този форум. Ето'о е с три.

Нападателят на Челси има 115 мача и 55 гола за родината си. Очаква се след края на шампионата в Бразилия да сложи край на кариерата си за Камерун.