Два гола на Един Джеко донесоха победата на Босна и Херцеговина над Кот д'Ивоар в контролна среща между два от финалистите на Световното първенство. Босненците победиха с 2:1, а Дидие Дрогба се разписа за Кот Д'Ивоар.

Дебютантите от Балканския полуостров доминираха през по-голямата част от мача, но пропуснаха доста възможности да отбележат.

Само след 17 минути игра Един Джеко откри резултата, който изстреля силен удар веднага след навлизането си в наказателното поле. Вратарят на африканците Силвен Гуохо спаси опасно положение и удар на Един Вишча, но при добавката Джеко не сгреши.

Джеко удвои преднината на своите в 53-ата минута, след като овладя пас на Миралем Пянич с първото докосване и после от воле не остави шанс на вратаря.

Кот д'Ивоар намали в последната минута чрез звездата си Дидие Дрогба, който изигра своя мач номер 100 за националния отбор. Той вкара и 64-ото си попадение, след като се разписа от фаул, който сам си изработи. Дрогба беше съборен пред наказателното поле от Анел Хаджич, а преди мача премина и фитнес-тест, за да се разбере дали има усложнения след претърпяната операция на слабините.

В срещата не взе участие Коло Туре, който пък е болен от малария. Той е под лечение и специална програма, обяви лекарят на тима Сирил Да. Коло Туре се заразил при пътуване до роднините си в Абиджан.

Във вторник Босна и Херцеговина ще играе следващата си проверка, в Чикаго срещу Мексико, след което тимът пътува за Бразилия.