Холандският национал Дирк Каут заяви, че останалите тимове са престанали да се страхуват, когато се изправят срещу „лалетата“ на терена.

Бившият играч на Ливърпул и съотборниците му написаха може би най-срамната страница в своята история на Евро 2012, когато отпаднаха още в груповата фаза без спечелена точка. Смяната на Берт ван Марвайк с Луис ван Гаал като селекционер на тима също не подейства според очакванията и холандците отстъпиха с 2:4 на Белгия в контролна среща миналия месец.

„Нашите съперници вече излизат без страх, това е нещо, което трябва да възстановим“, сподели нападателят на Фенербахче. „Добре, че очакванията към нас за Световното първенство са същите – да стигнем до полуфиналите.“

„Холандия винаги е подхождала към всеки турнир с идеята да го спечели, иначе просто щяхме да си стоим у дома. Играчите, които останаха след европейското първенство, все още изживяват голямото разочарование“, добави новата звезда на „фенерите“.

„Под ръководството на Ван Марвайк играхме със страхотна увереност в продължение на три години и половина. Чувствахме се все едно всеки път ще печелим, без значение на опонента или стадиона, на който играем. Това обаче свърши. Мисля, че разговорите, които проведохме преди и след мача с Белгия бяха много важни. Те ме карат да вярвам, че всеки един от нас сериозно желае да промени нещо. Най-важното във футбола е да разбереш, че отборът е много по-важен от теб самия“, завърши Каут.

В петък Холандия излиза срещу Турция в първия си квалификационен мач за Мондиал 2014, а във вторник среща Унгария.