Бразилският президент Дилма Русеф подготвя план за  пълни реформи в местния футбол след тежкото поражение с 1:7 от  Германия на полуфиналите на световното първенство по футбол.  Основната идея е развитието на младите играчи и задържането им в страната. Както е известно, повечето големи бразилски таланти  напускат Бразилия още преди навършването на 20 години. 

"Не е редно една нация с такъв огромен футболен талант да губи  големите си играчи толкова рано. Те се обучават в чужбина и не  допринасят в развитието на нашата култура. Трябва да последваме  примера на Германия, която направи значителни реформи във  футбола в страната след ранното отпадане на европейското  първенство през 2000-та година", каза държавният глава в интервю за бразилската телевизия GloboNews. 

"Бразилия е седмата най-развита икономика в световен мащаб и  няма причина ние да нямаме условия за развитието на футбола.  Трябва да преценим какво всъщност трябва да направим. Нуждаем се обаче от открито финансиране и адекватно харчене на пари от  страна на клубовете", добави тя./БТА