Германия има повече опит в големи мачове и това може да им даде предимство, смята селекционерът на Франция Дидие Дешан.

Германия и Франция ще се изправят един срещу друг в един от най-интригуващите четвъртфинали на световното първенство утре на "Маракана".

"Германците са свикнали да играят такива мачове. Опитът е на тяхна страна, но ние ще си играем нашата игра", коментира Дешан.

Селекционерът опита да свали напрежението от своя отбор, като не сподели мнението, че Франция е фаворит заради по-силните си игри на Мондиала до момента.

"Преди началото на шампионата Германия беше сред фаворитите. Ние - не. В един мач може да се случи всичко. Ние не се страхуваме, ще играем за себе си, за семействата си и за френския народ", каза още Дешан.

Мачът между Германия и Франция събуди спомените за паметния полуфинал на световното първенство през 1982 година, когато Германия печели след изпълнение на дузпи. Четири години по-късно германците отново побеждават Франция на полуфиналите.

"Утре ще отворим нова страница от това съперничество. Ще направим всичко по силите си да зарадваме Франция", коментира Дешан.

Очаква се в центъра на защитата на "петлите" да се върне Мамаду Сахо, който пропусна осминафинала с Нигерия заради контузия. Сахо ще си партнира с Рафаел Варан, който е възстановен, след като се дехидратира и дори прекара няколко часа в болница след мача с нигерийците.