Френската легенда Марсел Десаи вярва, че основен фаворит на предстоящото световно първенство в Бразилия ще бъде отборът на Аржентина. Според световния шампион от 1998 година обаче, Меси няма да изиграе ключова роля в представянето на „гаучосите“.

„Аржентина ще бъде в състояние да спечели първенството независимо дали Меси се намира във върхова форма или не“, коментира Десаи. „Меси не е ключов футболист за Аржентина, ще видите.“

45-годишният Десаи също добави, че според него домакините от Бразилия ще имат сериозни проблеми.

„Първият мач ще бъде много важен. Мисля, че ще има объркване в отбора. Ще им бъде много трудно да се обединят. Бразилия ще има много проблеми на това световно първенство.“

В същото време бившият централен защитник на Челси добави, че Англия няма да успее да надскочи себе си. Според Десаи, в англия няма достатъчно индивидуалности, които могат да направят разликата.

„Англия няма индивидуалните футболисти, които могат да направят разликата в един мач. Всички говорят за Уейн Рууни, но на последното световно първенство видяхме какво направи“, каза още бившият френски национал.