Легендарният италиански нападател Алесандро дел Пиеро сравни ситуацията в италианския национален отбор като тази през 2006 година на Мондиала в Германия.

"Като сега помня, че през 2006 година се намирахме в същото положение. Тогава направихме хикс със САЩ, и в последния мач се изправихме с конкурент за 1/8-финалите. Тогава съперник ни беше отборът на Чехия и ни устройваше равенство. Тогава победихме Чехия и станахме световен шампион", коментира Дел Пиеро.

"Вторият двубой на Италия винаги протича трудно. Невинаги победата в първите две срещи дава автоматично път към осминафиналите. когато Липи тренираше отбора, той ни даде прекрасен съвет: Не бъдете твърде оптимистично настроени след първия мач, а също така не бъдете твърде песимистично настроени след втория", допълни той.

"Чезаре Прандели ще реши всички проблеми, които се появиха вчера. Трябва футболистите да са максимално концентрирани, а Италия умее това. Трябва да се възползваме от ситуациите, вчера Балотели имаше възможност да реализира гол, но не сполучи. Като цяло тежка загуба за нас", завърши бившият италиански национал.