Селекционерът на Испания Висенте дел Боске обяви, че не е проблем да подаде оставка, стига да се окаже, че той е причината за слабите резултати на тима на Световното. Световните шампиони отпаднаха в групата и им предстои последен мач за престиж с Австралия. 

Голям процент от феновете поискаха треньорът, който изведе "ла фурия" до европейска и световна титла, да си тръгне след последния мач на Мондиала. И Дел Боске е готов да го стори, макар и не на всяка цена. 

"Да не забравяме, че все още имаме мачове и не е сега времето да се говори за бъдещето ми. Но ако аз съм голямата пречка на испанския футбол, веднага ще си подам оставката, не е в това проблемът."

"Досега от федерацията са се отнасяли добре с мен и смятам и аз да запазя коректния тон към тях. Не съм новак и знам как стоят нещата. Затова все още нищо не е решено за бъдещето ми. Предстоят разговори след Световното и ще се съобразим с всички компоненти", сподели Дел Боске. 

Специалистът трудно намира думи да обясни провалите на тима му в двата мача досега. Испанците паднаха с 1:5 от Холандия и с 0:2 от Чили. Ако паднат и от Австралия в последния мач, ще станат световният шампион с най-слабо представяне при защита на титлата си. 

"Не мога да намеря причина за загубите ни, освен, че това е футболът. Противниците ни бяха по-добри и в двата мача, а ситуацията не позволява търсене на каквито и да било извинения. Не искам да подценявам и факта, че съперниците ни играха превъзходен футбол", сподели Дел Боске.