Отборът на Дания постигна трудна победа над аутсайдера в нашата квалификационна група B Малта с 2:1 в Ла Валета. „Червения динамит“ стигна до трите точки благодарение на автогол през втората част. След спечелените точки от Дания вече цели три тима имат актив от по 9. Това са Чехия, Армения и Дания, които заемат съответно трето, четвърто и пето място. За момента България е втори след лидера Италия.

Мачът в Малта започна отлично за гостите от Дания, които поведоха само след 60 секунди игра. Скандинавците излязоха напред в резултата още с първата си атака към противниковата врата, а в голмайстор се превърна Леон Андреасен.

Ранният гол успокои футболистите на Дания, което в крайна сметка можеше да им изиграе лоша шега. Домакините от Малта успяха да се върнат в мача в 38-ата минута чрез Клейтън Фаила.

Все пак през второто полувреме далеч по опитният тим на „червения динамит“ стигна до своето. По подобие на първата част, гостите започнаха силно второто полувреме и само шест минути след подновяването на играта стигнаха до втори гол. Той обаче бе дело на защитника на домакините Райън Камилери, който вкара в собствената си мрежа.

Това се оказа и последното попадение в мача, което допълнително заплете ситуацията в нашата група B.

В следващия кръг на световните квалификации Армения, който по-рано изненада Чехия с 2:1, посреща тима на Дания, докато България гостува на Малта. Италия пък е домакин на Чехия.