Капитанът на чешкия национален отбор Томаш Росицки ще пропусне световната квалификация за Мондиал 2014 с Дания следващата седмица.

Опитният полузащитник получи травма на ахилеса на 12-ти юни по време на двубоя на чехите с Гърция от груповата фаза на Евро 2012, спечелен с 2:1 и не попадна в състава на Чехия за мача с Дания.

С контузии в тима на Чехия са Даниел Колар и Вацлав Пилар, които също няма да играят на 8-ми септември в Копенхаген и в контролата с Финландия в Теплице три дни по-късно.

Заради кадровите проблеми селекционерът Михал Билек повика двама 20-годишни нападатели в състава от 21 играчи. Това са дебютантът Матей Видра от Уотфорд и Вацлав Кадлеч от Спарта Прага.

България е в групата на Чехия за Мондиал 2014, като първият мач между двата отбора е на 16 октомври в Прага.

Съставът на Чехия:

Вратари: Петер Чех (Чехия), Ярослав Дробни (Хамбургер), Ян Ластувка (Днепър)

Защитници: Теодор Гебре Селасие (Либерец), Роман Хубник (Херта), Михал Кадлец (Байер Леверкузен), Давид Лимберски (Виктория Пилзен), Франтишек Райторал (Виктория Пилзен), Томаш Сивок (Бешикташ), Марек Сухи (Спартак Москва)

Полузащитници: Владимир Дарида (Пилзен), Йозех Хусбауер (Спарта Прага), Томаш Хубшман (Шахтьор Донецк), Петер Ирачек (Волфсбург), Милан Петржела (Аугсбург), Ярослав Плашил (Бордо), Ян Резек (Анортозис Фамагуста)

Нападатели: Вацлав Кадлец (Спарта Прага), Давид Лафата (Яблонец), Томаш Пехарт (Нюрнберг), Матей Видра (Уотфорд).