Бъдещето на селекционера на Япония Алберто Дзакерони е несигурно, след като азиатският шампион остана на последно място в група „С“ само с 1 точка.

„Ще говоря с ръководството и след това ще стане ясно дали оставам, или не. Мисля, че най-правилното е този въпрос да бъде обсъден първо вътре в отбора. Не мога да намеря нищо положително от резултатите ни на това световно първенство. Не успяхме да преминем групата, въпреки че смятам, че ние с колумбийците играхме по-добре от гърците и котдивоарците“, коментира Дзакерони.

„Не показахме възможностите си в първите два мача и това се оказа решаващо. Със сигурност можехме да се представим много, много по-добре. Вярвам, че имахме отличен отбор, но не се справихме. Като треньор, взимам своята отговорност. Сега ми е трудно да посоча конкретна причина на неуспеха ни“, добави италианецът.

„Може би физически не бяхме на нужното ниво, защото на моменти ни липсваше скорост и концентрация. Подобрихме представянето си за третата среща с Колумбия, особено през първото полувреме, но се изправихме срещу отбор със страхотен потенциал, за който съм сигурен, че ще стигне далеч в турнира", каза още Алберто Дзакерони.